Connect with us

Nieuws.org

Mission Impossible in de boekenkast


>>Zoek jouw relatie match!<<>>Win miljoenen euros!<<


Buitenland

Mission Impossible in de boekenkast

LONDEN – Dieven hebben in een antiquariaat in Londen zeldzame boeken ter waarde van omgerekend 2,5 miljoen euro buitgemaakt. De manier waarop mocht er ook zijn en deed denken aan een scene uit de film Mission Impossible.

De inbrekers moesten om het alarm te omzeilen onder meer door centimeters dik glas boren en vervolgens langs 12 meter lange touwen afdalen naar de opslagplaats. De moeite loonde, want de buit bestond onder meer uit een exemplaar van Revolutionibus Orbium Coelestium van Copernicus uit 1566, dat alleen al een slordige kwart miljoen euro waard is. Ook werken van Galileo, Isaac Newton en Leonardo da Vinci werden meegenomen. Een exemplaar van Dantes beroemde Goddelijke Komedie verdween eveneens in de juten zak.

Maar de vraag is, aldus The Guardian, wat moet een dief met die boeken? Verkopen is al net zo’n probleem als bij gestolen schilderijen. Toch verwachten experts dat de inbrekers dat als eerste zullen proberen. Ondanks het probleem van verkopen, neemt het aantal diefstallen van boeken gestaag toe. De jaarlijkse internationale omzet van zeldzame boeken bedraagt circa 450 miljoen euro.

Meer in Buitenland

Flirten

Nederlandse tegenhanger van Tinder.nl. Maak gratis account aan en flirt mee

Partner

Trending op Nieuws.org

Facebook

To Top