Het laatste nieuws uit diverse bronnen van de sociale media

Japan en VS willen grotere rol China

in Buitenland/Nieuws bij

TOKIO (ANP/RTR) – China moet worden overgehaald een grotere rol te spelen in de aanpak van Noord-Korea. Dat zijn de Japanse premier Shinzo Abe en de Amerikaanse vicepresident Mike Pence overeengekomen, zei een hoge Japanse regeringsfunctionaris.

Pence en Abe bevestigden dinsdag tijdens een werklunch dat China een belangrijke rol heeft in de aanpak van Noord-Korea, dat de afgelopen maanden meerdere rakettesten heeft uitgevoerd. De politici stelden vast dat ze Peking zover moeten krijgen een grotere rol op zich te nemen.

In de regio groeit de angst voor een confrontatie nu president Donald Trump meerdere marineschepen richting Noord-Korea heeft gestuurd. Noord-Korea liet maandag weten voorbereid te zijn op elke vorm van oorlog als de Verenigde Staten besluiten tot een preventieve aanval.

Laatste artikelen Buitenland

Waarom Barrow bestaat

Barrow… het meest noordelijke stadje van Amerika. Waarom is Barrow er eigenlijk

Brand in flatgebouw

Tientallen brandweermannen waren gisteren druk in de weer om een brandend flatgebouw
Ga naar boven!