Connect with us

Nieuws.org

‘Gruwelijke experimenten apencentrum Rijswijk’

Binnenland

‘Gruwelijke experimenten apencentrum Rijswijk’

RIJSWIJK (ANP) – In het apencentrum in Rijswijk, het Biomedical Primate Research Center (BPRC), vinden ,,gruwelijke experimenten” met dieren plaats. Dat meldt Animal Rights, op basis van publicaties van onderzoekers van het centrum.

Volgens de dierenwelzijnsorganisatie worden resusapen en penseelapen blind en verlamd gemaakt voor onderzoek naar multiple sclerose. De dierproeven duren weken tot maandenlang. ,,Zo worden bij de dieren op verschillende plekken in de rug stoffen ingespoten die de ziekte nabootsen. De dierproefnemers observeren daarna hoe snel de apen ziek worden. De dieren raken verlamd, blind, apathisch en vermageren sterk. Na een lange lijdensweg krijgen de apen een dodelijke injectie”, aldus Animal Rights.

BPRC is, met zo’n 1500 apen, het grootste apentestcentrum van Europa. Dierenwelzijnsorganisaties voeren zaterdag actie bij de ingang van het apencentrum.

Continue Reading
Andere gerelateerde topics...

Lees meer in categorie: Binnenland

Trending op Nieuws.org

Facebook

Nieuws
Sport
babes
WTF
cool
humor
films
To Top
Advertisment ad adsense adlogger