Het laatste nieuws uit diverse bronnen van de sociale media

Ontzielde lichamen in catacomben van Parijs

Verdwaalde kids gered uit catacomben Parijs

in Buitenland/Nieuws bij

PARIJS – Twee tieners die waren verdwaald in de catacomben van Parijs, zijn woensdag na drie dagen in de ‘griezeligste attractie van de Franse hoofdstad’, teruggevonden. De twee raakten maandag de weg kwijt in de ondergrondse gangen waar schedels en skeletten liggen opgestapeld.

De brandweer greep in de nacht van dinsdag op woensdag in en trok met speurhonden de tunnels in, meldden Frans media woensdag. De twee zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Ze hadden zich ontrokken aan de officiële rondleiding en waren in delen van de catacomben terechtgekomen die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn.

In het bijna 300 kilometer lange gangenstelsel zijn in de achttiende en negentiende eeuw overleden Parijzenaars bijgezet. En er werden ook veel begraafplaatsen geruimd. De opgegraven botten werden naar de ondergrondse tunnels overgebracht. Zo liggen er waarschijnlijk de stoffelijke resten van naar verluidt miljoenen mensen.

Laatste artikelen Buitenland

Waarom Barrow bestaat

Barrow… het meest noordelijke stadje van Amerika. Waarom is Barrow er eigenlijk
Ga naar boven!