Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Cool

Texas Holdem poker in een notendop

Texas Holdem is de bekendste soort poker ter wereld, met No limit als meest populaire variant. In vrijwel ieder casino en online kun je Texas Holdem Poker spelen. Ook leren pokeren? Hier volgen hier de spelregels.

Alle spelers krijgen 2 kaarten per persoon en er worden 5 kaarten open op de pokertafel gelegd. Doel is om m.b.v. deze 7 kaarten de hoogst mogelijke combi te maken. Om het spel een boost te geven, volgen de blinds. De eerste speler zet een bedrag in als deze wil spelen, de zogenaamde small blind. De blinds schuiven door tot iedereen is geweest en dan is het de beurt aan alle spelers om na elkaar de big blind in te zetten.

Zodra alle spelers 2 kaarten hebben ontvangen en de blinds zijn ingezet, zal iedereen de keuze moeten maken tussen “play / leave”. Als je speelt heb je 3 keuzes: fold, raise of call. Fold betekent waardeloze kaarten die je wegdoet. Call: je gaat mee met dezelfde inzet als de big blind. Raisen betekent dat je meer inzet dan de big blind.

Hierna komt de flop aan bod in ronde 2. Dit zijn 3 kaarten die open op  tafel komen en alle spelers gebruiken ze om samen met de kaarten in de hand een goede combi van max. 5 kaarten te maken. Je kunt natuurlijk, naast stoppen, spelen of verhogen ook “checken” wat inhoudt dat je gratis mag doorspelen.
De 3e ronde: de Turn kaart komt in beeld en kan worden gebruikt door alle spelers om de combi te vervolmaken. Ook hier geldt: fold, call, raise, checken óf betten.

Tijdens de laatste ronde wordt de river card open op tafel gelegd.  Daarna kan men voor het laatst inzetten en worden alle kaarten open op tafel gelegd. De beste kaarten staan garant voor de pot.
Kijk ook eens hier voor leuke videofilmpjes met uitleg over poker!

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Cool

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: