Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Brendan Dassey vrijgelaten! Neef van Steven ‘Making a Murderer’ is vrij

Neef van veroordeelde moordenaar Steven Avery is vrij gelaten uit de gevangenis.
Brendan Dassey is het zwakbegaafde neefje van Steven, door samenzwering en subjectieve houding van de politie werd Brendan gevangen gezet in de gevangenis, hij zou medeschuldig zijn bij de moord op Teresa Halbach door Steven Avery. De rechter besloot vandaag Brendan na bijna 10 jarige gevangenschap vrij te laten.

In 2007 werd Steven door de rechter veroordeeld tot levenslang wegens verkrachten en vermoorden van de journaliste Teresa Halbach. Eerder werd Steven Avery al voor levenslang veroordeeld, terwijl hij eerder 16 jaar (waarschijnlijk) onschuldig opgesloten zat in de gevangenis.

Brendan en Steven zijn onder meer bekend geworden door Netflix documentaire ‘Making a Murderer‘, in de serie werd een hele levensverhaal van Steven Avery uitgelegd, hoe hij in aanraking kwam met de politie en justitie na een paar moorden in Manitowoc County (Wisconsin). De nu 54-jarige Steven zit nog steeds vast, en eind augustus start zijn rechtszaak opnieuw.

Makers van de ‘Making a Murderer’ zijn inmiddels bezig met tweede seizoen van de serie, waarschijnlijk komt de documentaire uit in 2017 of 2018. De serie is razend populair, het laat zien hoe bevooroordeeld het rechtssysteem is in de Verenigde Staten.

Trailer van eerste deel van de Netflix-docu.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top