Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Door de hal en dan linksaf

CHICAGO – Een man die 32 uur per abuis vast was komen te zitten in een gevangeniscel in Amerika, heeft een schadevergoeding gekregen van omgerekend ruim 550.000 euro. Het incident gebeurde toen Farad Polk in juni 2014 zijn zoon bezocht in de gevangenis van Cook County in Chicago, aldus Amerikaanse media.

Binnen in de gevangenis wees een medewerker Polk de weg en zei dat hij ”door de hal en dan linksaf” moest gaan. Polk liep echter per ongeluk een cel in voor criminelen met een zwaar risico, een kale ruimte van bijna 2,5 bij 2,5 meter. Hij passeerde een zware stalen deur die achter hem in het slot viel.

Bewakers reageerden niet op zijn geschreeuw en Polk zat 32 uur vast zonder water, voedsel, een bed of een toilet. Hij wist uiteindelijk de aandacht te trekken door de sprinklerinstallatie kapot te maken waarna de brandweer hem kwam bevrijden. Polk begon een rechtszaak wegens een opgelopen emotioneel trauma en kreeg smartengeld toegekend.

ANP BuzzO

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top