Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Tweetalige papegaai zorgt voor paniek

ISTANBUL (ANP/DPA) – Een tweetalige papegaai heeft dinsdag voor de nodige paniek gezorgd in Turkije. Medewerkers van het persbureau DIHA, dat maandagavond door de regering Erdogan per decreet was gesloten, sloegen alarm omdat de vogel door de politie zou zijn achtergelaten in het verzegelde kantoor in Ankara.

De dierenbescherming, media en agenten kwamen in actie om het hermetisch afgesloten gebouw tijdelijk even te heropenen om het beest te redden. Na bange uren van wachten, kwam een journalist van het pro-Koerdische agentschap met het goede nieuws. De geliefde Tolaz, Koerdisch voor vagebond, was na de inval maandagavond ter verzorging meegegeven aan een buurman.

De driejarige grijze papegaai kan meer dan zeventig woorden zeggen, zowel Turkse als Koerdische. Zijn lot en bevrijding waren het gesprek van de dag in de sociale media.

Een ander vogelsoort video kijken, bijvoorbeeld van Kaketoe heeft pesthekel aan dierenarts

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top