Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Vaticaan weet wel raad met wijn

ROME – De ongeveer 840 bewoners van het Vaticaan weten wel raad met wijn. Ze drinken er jaarlijks per persoon 54 liter van en dat is twee keer zo veel dan de inwoners van Italië. Omgerekend werkt iedere inwoner van de gewijde Vaticaanse grond elk jaar 77 flessen weg.

Der Spiegel schrijft dat het Vaticaan daarmee de hoogste wijnconsumptie ter wereld kent. Het Duitse blad baseert zich op een telling van The Wine Institute in San Fransisco, in de Amerikaans staat Californië. Al jarenlang publiceert het instituut na onderzoek ‘wie waar hoeveel drinkt’. Het onderzoek wordt wereldwijd uitgevoerd.

ANP BuzzO

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top