Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Amerikanen openen wapenopslagplaats Limburg

DEN HAAG (ANP) – In Limburg opent de topman van het Amerikaanse leger in Europa donderdag een grote wapenopslagplaats. Hier worden 1600 tanks, pantservoertuigen en zware artilleriestukken van een US Armored Brigade Combat Team opgeslagen en onderhouden.

Het stallen van het materieel hier is onderdeel van een serie maatregelen van de NAVO om de oostelijke bondgenoten gerust te stellen na de Russische inval van het Oekraïense schiereiland Krim. Ook in België en Duitsland zijn de Amerikanen bezig om dergelijke opslagplaatsen in te richten.

Het depot ligt op het terrein van het militair complex Eygelshoven nabij Kerkrade. In het verleden lagen hier ook al Amerikaanse wapens opgeslagen. Door de nieuwe wapenopslagplaats komen er banen voor ongeveer honderd mensen. Het gaat dan om functies in materieelonderhoud en beveiliging.

De Amerikaanse topmilitair in Europa, luitenant-generaal Ben Hodges, en Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp openen het complex.

Continue Reading
Advertisement

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top