Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Bakker Voskamp bakt weer de beste oliebol

ROTTERDAM (ANP) – Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse mag zich wederom de beste oliebollenbakker van Nederland noemen. Evenals vorig jaar kwam zijn zaak als beste uit de bus bij de AD Oliebollentest, schrijft de krant dinsdag. In 2010 won Voskamp deze prijs voor het eerst.

In deze 24e Oliebollentest ging de tweede plaats naar Bakkerij Brokking in IJsselstein. Bakkerij Aad Klootwijk uit Capelle aan den IJssel eindigde op de derde plaats.

Het panel bezocht in totaal 160 oliebollenbakkers. Volgens de jury zijn aan de top de verschillen tussen de verschillende bakkers maar klein. Maar over de bollen van Voskamp heeft het panel vrijwel uitsluitend lovende woorden. ,,Absolute winnaar”, ,,lekker krokante korst”, ,,luchtig, goed gevuld en lekkere afbeet”, oordeelt het panel.

Lees ook: Oliebollen vliegen in het rond.

De bakkers van Voskamp hebben honderden uren getraind. Elk jaar zijn de eigenschappen van de natuurproducten waarmee wordt gewerkt weer anders. De bloem kan net iets anders reageren en elke oogst appels of rozijnen is ook steeds net even anders.

,,Het is niet alleen het recept, alles moet kloppen. Ik moet zorgen dat mijn mensen onder optimale omstandigheden kunnen werken. De juiste apparatuur moet er staan. Maar wil het goed gaan, dan moet ook de chauffeur bij de les blijven. En de verkoopster moet vriendelijk tegen de klant zijn en verstand van zaken hebben, want anders is alles nog voor niets geweest”, aldus directeur Cees Weeda.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top