Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

New Orleans moet 13 miljoen betalen na Katrina

NEW ORLEANS (ANP/RTR) – De stad New Orleans bied excuses en geld aan voor het gedrag van politieagenten tijdens de chaotische nasleep van orkaan Katrina, in 2005. Amerikaanse politieagenten schoten toen op inwoners. Een 40-jarige geestelijk gehandicapte man en een jongen van 17 werden doodgeschoten op de Danziger Bridge en vier andere mensen raakten gewond. New Orleans heeft met 17 eisers een overeenkomst gesloten en betaalt aan hen in totaal 13,3 miljoen dollar (bijna 12,8 miljoen euro).

In april werden vijf agenten schuldig bevonden aan het doodschieten en verwonden van de slachtoffers, die overigens allemaal zwart en ongewapend waren. Ook enkele dagen na Katrina werd er nog een man doodgeschoten, Henry Glover. De agent die hem doodschoot werd uiteindelijk vrijgesproken. Een andere agent werd wel schuldig bevonden aan het in brand steken van het lichaam van Glover.

Ook de moord op de 48-jarige Raymons Robair was onderdeel van de overeenkomst. Hij werd al voor de orkaan doodgeslagen door een agent.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top