Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Opnieuw hack bij Yahoo! 1 miljard gegevens gestolen

Opnieuw komt Yahoo in ernstige problemen, in 2013 is er liefst 1 miljard account data gestolen, en dat moet ook nog los gezien worden van een andere hack bij het techbedrijf, toen was er ruim half miljard data gestolen. In 2014 sprak men al van de grootse hack ooit, maar nu is het dubbel zo groot, aldus TechCrunch.

Het Amerikaanse bedrijf bracht woensdagavond een memo uit, ze hebben ontdekt dat drie jaar geleden door een onbekende partij ingebroken is in hun systemen, daarbij is liefst 1 miljard gebruikersgegevens gestolen. Een aannemelijk kans is dat email-adressen en namen en andere profielinformatie niet versleuteld werden op de servers van Yahoo en hackers kunnen er misbruik van maken. Mogelijk zijn betaalgegevens wel versleuteld, maar het bedrijf kon niet met zekerheid zeggen.

Aandeel Yahoo gaat mogelijk weer grote klappen krijgen, een groot Amerikaans techbedrijf Verizon heeft interesse in overname van Yahoo, maar nu het getroffen bedrijf opnieuw in negatieve aandacht komt, kan de overname mislukken.

Continue Reading

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top