Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Video: Nieuwe sarcofaag voor kernreactor in Tsjernobyl

Op 26 april 1986 om 01.23 uur deed de kernreactor nummer 4 een grote ontploffingen waarna heel Europa last van kreeg door straling. Gelijk werd er besloten de reactor in te pakken met een betonnen sarcofaag, pas in 1986 was het project klaar, maar enkele jaren begin het beton al scheuren te vertonen. Er werd een nieuwe plan bedacht om een nieuwe sarcofaag om de oude sarcofaag en reactor te plaatsen, deze project begon in 2012 en is in november 2016 afgerond. Wil je een duidelijker uitleg in een video, bekijk hem dan hier.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: