Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

VVD en PvdA: extra geld voor scholing

DEN HAAG (ANP) – VVD en PvdA willen dat er extra geld wordt uitgetrokken voor scholing van werknemers, zelfstandigen en mensen zonder werk die in een andere sector aan de slag willen. De regeringspartijen vinden dat een speciale regeling die vorig jaar in het leven werd geroepen, moet worden voortgezet.

VVD en PvdA komen met het voorstel nu blijkt dat de regeling een groot succes is, zo maakten zij maandag bekend. Om tegemoet te komen aan de kosten voor scholing riepen de partijen tegoedbonnen (vouchers) van maximaal 2500 euro in het leven. Zo kan een opleiding worden gevolgd om ,,daadwerkelijk een stap richting ander werk te zetten.”

,,Wij willen dat mensen onder andere via scholing een sterkere positie op de arbeidsmarkt krijgen”, aldus VVD-Kamerlid Bas van ’t Wout. ,,Vooral werkzoekenden op mbo-niveau blijken baat te hebben bij de scholingsvouchers”, zegt PvdA’er John Kerstens.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: