Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

WNF verheugd: China verbiedt handel in ivoor

PEKING – Tot grote vreugde van het Wereldnatuurfonds (WNF) verbiedt China vanaf komend jaar de handel in ivoor. Vanaf eind maart worden de bewerking en handel aan banden gelegd. Per 31 december 2017 geldt een totaalverbod, vernam het WNF vrijdag uit Peking. De natuurorganisatie spreekt van een ,,historisch besluit” dat een ,,enorme impuls zal geven aan het tegengaan van het stropen van olifanten”.

China is momenteel nog de grootste afzetmarkt ter wereld voor ivoor, dat afkomstig is van de slagtanden van olifanten. ,,Het sluiten van de grootste legale ivoormarkt zal mensen in China en daarbuiten ervan weerhouden ivoor te kopen en het moeilijker make voor ivoorsmokkelaars om hun illegale voorraden te verkopen”, aldus het WNF.

De Chinese regering had al eerder laten weten dat de legale binnenlandse handel in ivoor een keer ten einde zou komen. Maar dat het zo snel al gebeurt, heeft het WNF aangenaam verrast.

ANP Nieuws

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: