Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Gemeente Bergen geeft asielzoekers 1000 euro voor tandzorg

In 2016 heeft gemeenten Bergen in Noord-Holland iedere statushouders 1000 euro gegeven als vergoeding. vanaf 1 januari is de vergoeding van o.a tandzorg terug geschroeft naar 500 euro per persoon. Uit het onderzoek van de Volkskrant was de vergoeding van 1000 euro niet voor een asielzoeker, maar voor mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning.

Een tandarts had haar beklag gedaan, toevallig had de woordvoerder van partij VNL, Jan Roos haar verhaal opgepikt en bracht het verhaal, boos op Twitter. Een asielzoeker met tijdelijke verblijfstatus mocht in 2016 tot 1000 Euro kosten maken voor tandheelkundige zorg, dure behandelingen zoals het zetten van kronen en het bleken van de tanden zaten in het pakket, of tanden bleken in 2017 door gaat is zover niet bekend.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: