Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Spot gorilla’s in “de groene parel van Afrika”

Oeganda heeft zijn bijnaam “de groene parel van Afrika” niet voor niets gekregen. De natuur in Oeganda is adembenemend. Het hoogtepunt van de meeste reizigers in Oeganda zijn de gorilla trekkings. Onder begeleiding kan je in Bwindi National Park op zoek naar gorilla’s. Dit park ligt in het zuidwesten van Oeganda en is toegankelijk vanuit Lake Bunyonyi en Kisoro. Onderschat deze tocht niet, er is veel geduld en uithoudingsvermogen nodig en alsnog ben je er niet van verzekerd dat je gorilla’s zal zien. Veel reisorganisaties bieden in dit geval een tweede kans aan de volgende dag.

Vergunning voor de park
Dagelijks wordt een beperkt aantal bezoekers het park binnen gelaten en al deze bezoekers hebben een vergunning nodig. Op deze manier wordt de leefomgeving van de gorilla’s beschermd. Dit is belangrijk want er leven op dit moment nog maar ongeveer 700 berggorilla’s. In het Bwindi National Park leven ongeveer 320 gorilla’s van verschillende families. Dit is dus een groot gedeelte van het totale aantal berggorilla’s wereldwijd. De afgelopen jaren is het aantal gorilla’s in Oeganda toegenomen. Een vergunning verkrijgen voor het park is prijzig en moet van tevoren geregeld worden. Bezoekers betalen vaak ruim €400,- om het park te mogen betreden. Voor veel mensen is het zien van de gorilla’s dit bedrag meer dan waard. Het is een onvergetelijke ervaring.

Foto credits: Pixabay

Continue Reading
Advertisement

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top