Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Hoofdprijs TU Delft in hyperlooprace

HAWTHORNE (ANP) – Het studententeam van de TU Delft heeft bij de prestigieuze ‘SpaceX Hyperloop Pod Competition’ in Californië de totaalprijs voor het beste ontwerp in de wacht gesleept. Dat meldde woordvoerder Marleen van de Kerkhof van het team maandag vanuit Hawthorne in Californië.

Het hyperloopteam uit Delft nam het op tegen 28 andere internationale teams om zo hard mogelijk met hun futuristische transportcapsule door een 1,2 kilometer lange testbuis te racen. Uiteindelijk haalde het team de hoogste overall score. ,,We waren niet de snelste, maar dat was ook niet de prijs waarvoor we wilden gaan”, zegt Van de Kerkhof. ,,We wilden een innovatief goede bijdrage leveren. Daarom hebben we ons niet alleen gericht op snelheid, maar ook op efficiëntie bij de bouw en op de kosten en veiligheid van de capsule. Op basis daarvan hebben we deze prijs gewonnen.”

De hyperloop, een razendsnelle trein in een vacuümbuis, is een idee van Elon Musk, de ondernemer achter PayPal, Tesla en SpaceX.

Continue Reading
Advertisement

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: