Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Mega-fraude bij islamitische universiteit

Het bestuur van de islamitische Universiteit Europa in Rotterdam moet mogelijke fraude verantwoorden. Meer dan 1.200 donateurs van het universiteit hebben een gift gedaan, nu moeten ze aantonen of het daadwerkelijke vrijwillige gift is. Het universiteit heeft mogelijk gefraudeerd met giftaftrek voor de belastingdienst. Als er geen echte financiële gift kwam van de donateurs, dan kan ook geen giftenaftrek gedaan worden.

Nieuwswebsite NU.nl meldt dat er misschien ruim tweeduizend valse kwitanties naar het universiteit ging. Het bestuur moet de kwitanties nu aantonen tegenover de Belastingdienst of de kwitanties echt zijn, de totale waarde van opgetelde giften wordt geschat op 8,5 miljoen euro.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top