Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Puerto Viejo, surfen in Caribische sferen

Aan de Caribische kust van Costa Rica vind je het plekje Puerto Viejo. Dit is een van de beste surfspots in Costa Rica. Het ooit zo rustige vissersdorpje kreeg bekendheid door de Salsa Brava. Deze golf trok en trekt de beste surfers van over de hele wereld. Zij trotseerden de tocht over de dirtroad naar dit mooie plekje. Tegenwoordig is er een verharde weg naar Puerto Viejo toe en rijden er gedurende de hele dag bussen van en naar deze trekpleister. Toch heeft deze plek zijn charme niet verloren. De relaxte caribische sfeer proef je direct wanneer je Puerto Viejo binnenrijdt. Reizigers komen niet alleen meer om te surfen maar ook om te genieten van de relaxte sfeer, de prachtige stranden, het wildlife en de bijzondere natuur.

Lees ook: Surfen op kunstmatige golven.

Strand en natuur
De adembenemende stranden volgen elkaar op in Puerto Viejo. Beginnende surfers vind je op het zwarte strand genaamd “Playa Negra”, er wordt gevolleybald en gezwommen bij Playa Cocles en bij het koraal van Punta Uva kan prachtig gesnorkeld worden. Al deze stranden worden omringd door prachtige natuur. Het strand loopt direct over in het oerwoud waardoor regelmatig aapjes en luiaards gespot worden. Het centrum van het stadje is bruisend. Er zijn velen goede restaurants en er kan tot in de kleine uurtjes gedanst worden op de reggae beats in verschillende bars.

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top