Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Steenmarter die CERN platlegde nu museumstuk

Een steenmarter die door een stroomstoot aan haar einde kwam bij de deeltjesversneller CERN is de nieuwste aanwinst van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. De marter legde de deeltjesversneller bij Genève in november 2016 een dag plat door haar geknaag en moest dat met de dood bekopen. Het verschroeide lichaampje is geprepareerd en toegevoegd aan de collectie van ‘dode dieren met een verhaal’.

De opgezette marter verkeert nu in het gezelschap van andere dieren die aan hun eind kwamen door botsingen met de mensheid. Bijvoorbeeld de McFlurry-egel, die stierf doordat hij met zijn kop in een beker van dit McDonalds-product kwam vast te zitten, en de beroemde Dominomus die in Leeuwarden werd afgeschoten omdat hij het evenement Domino Day 2005 in gevaar dreigde te brengen.

Lees ook: Marter verstoort voetbalwedstrijd.

Eigenlijk had curator Kees Moeliker al zijn zinnen gezet op een soortgenoot van de nu bemachtigde steenmarter, die in april vorig jaar de deeltjesversneller een week lang platlegde door kortsluiting te veroorzaken en dat eveneens met de dood moest bekopen. Maar het kadaver van dat dier was al door de bedrijfsbrandweer vernietigd.

ANP Buzz

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: