Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Vijf redenen waarom je in Hell’s Gate Park niet mag overslaan

Met wildlife, prachtige natuur en meer dan honderd verschillende vogelsoorten is Hell’s Gate een van de bijzonderste parken van Kenia. Je vindt het park in Naivasha ongeveer 90 kilometer van Nairobi. Maak je een reis door Kenia dan mag je deze bijzondere plek zeker niet overslaan en wel om de volgende redenen.

1. Hell’s Gate Park is één van de drie parken in Kenia welke ook lopend bezocht mag worden. Dit geeft een extra bijzonder gevoel aan je bezoek aan het park. Wanneer je door het park loopt kan je met elk zintuig de prachtige omgeving in je opnemen.
2. Maak een onvergetelijke wandeltocht door de rotsformaties in het park. Dit is een tocht van 24 kilometer lang tussen de glibberige half opgedroogde rivierbedding. Op het einde van de tocht loop je tegen een gigantische rotsformatie op, de Central Tower. Deze rots is zeer spectaculair, niet voor niets heeft deze plek gediend als achtergrond voor velen actiefilms.
3. Het is ook mogelijk met mountainbike het park te bezoeken. Dat voelt vertrouwd voor ons Nederlanders. Let echter wel op. In het park lopen leeuwen en cheeta’s rond. Neem dus altijd een gids mee voor deze onvergetelijke ervaring op de fiets.
4. Naast lopend, met de fiets of met de auto kan het park ook bewonderd worden vanuit de lucht. Voor een relatief lage prijs, ongeveer driehonderd euro, kan je genieten van het prachtige uitzicht. Vanuit de lucht is het stil en kom je helemaal tot rust.
5. Bezoek ook de 2780 meter hoge Mount Longonot vulkaan. In 1860 barstte deze enorme vulkaan voor het laatst uit. Nu is het veilig om de toch naar de top te maken. De wandeling naar de kraterrand mag niet onderschat worden. Via een steile wand kom je boven. Hier kun je zeker drie uur rondlopen om de kraterrand met een prachtig uitzicht welke de tocht zeker waard is. Op verschillende plekken zie je de warme damp nog uit de diepe spleten en gaten komen.

Foto bron: Flickr Ninara

Continue Reading
Advertisement

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top