Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Beweging Denk zet nepaccounts in om het internet te trollen

Politieke partij beweging Denk heeft tientallen nepaccounts ingezet op de sociale media zoals Facebook. De redacteuren van NRC krant heeft een inzage gehad in paar Whatsapp-groepen, Volgens NRC suggereren de berichten in deze groepen dat er gebruik wordt gemaakt van faceprofielen die worden aangestuurd door Denk leden, met als doel de publieke opinie te beïnvloeden op de sociale media.

Het zou gaan om ongeveer twintig van dit soort profielen op Facebook & Twitter die samen verantwoordelijk zijn voor minstens 1636 berichten en 2171 likes op berichten. Sommige profielfoto`s van de trollaccounts blijkt van het internet vandaan gehaald zijn, met een simpele zoekopdracht op`Google Image search’ zijn er vergelijkende foto’s terug te vinden van de echte eigenaren.

Beweging Denk heeft nog niet gereageerd op het nieuws van NRC.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: