Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

De parel van Nicaragua, San Juan

Een van de eerste plekjes die je tegenkomt in het zuiden van Nicaragua is het oude vissersdorpje San Juan. Hier worden dagelijks zeer veel verschillende vissen gevonden door de lokale bevolking. In de hoogseizoenmaanden wordt het stadje echter overgenomen door het toerisme. Daarnaast is het stadje ook zeer geliefd onder expats uit verschillende landen. Zij komen naar dit bruisende stadje om te genieten van het strand én de velen bars en restaurants.

Perfecte golfen voor surfers
San Juan del Sur is zeer geliefd onder zowel beginnende als zeer gevorderde surfers. Je vindt hier de perfecte golven en regelmatig worden er dan ook (inter)nationale surfwedstrijden gehouden in deze stad. Er zijn veel surfscholen en genoeg mogelijkheden om een surfboard te huren. Heb je het strand van San Juan wel gezien dan zijn er nog verschillende stranden in de buurt waarnaar uitgeweken kan worden.

Genieten van de uitzicht met een cocktail
Het stadje zelf is pittoresk met veel huisjes geschilderd in verschillende vrolijke kleuren. In de straatjes vind je veel barretjes waar je kan genieten van een koud biertje of een cocktail. Wanneer je vanuit de baai naar boven loopt het binnenland in kom je op een mooi uitzichtpunt over het stadje. Hier staat ook het bekende grote Christusbeeld. Dit is ongeveer twintig minuten lopen vanuit de baai. Vanuit dit punt zie je alles wat San Juan zo bijzonder maakt, de uitgerekte stranden, het kleurrijke stadje en de bijzondere rotsformaties.

Continue Reading
Advertisement

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top