Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Proef de Nicaraguaanse cultuur in het authentieke stadje Léon

Binnen ongeveer drie uur bereik je vanuit de hoofdstad Managua het pittoreske stad Léon. Deze authentieke stad met ongeveer 210.000 inwoners is zeker het bezoeken waard wanneer je de cultuur van Nicaragua wilt opsnuiven. Bijzondere bezienswaardigheden in de stad zijn de oude kathedraal en het historisch centrum van Léon. Ook kan je hier het oude huis van de dichter Ruben Dario bezoeken. Hij ligt begraven in de oude stad en zijn huis is nu een museum. De stad ligt tussen tien vulkanen. Vanuit het dak van de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad en deze vulkanen.

De belangrijkste stad
Velen jaren hebben Léon en Granada gestreden om wie de belangrijkste stad van Nicaragua is. De steden zijn vergelijkbaar door de authentieke huizen en kerken in de stad. Een verschil is dat Léon wat rommeliger overkomt doordat de bouwwerken minder goed gerestaureerd zijn. Uiteindelijk is strijd begraven, en is Managua benoemd tot de hoofdstad van Nicaragua.

Bruisende uitgaansleven
Naast het bewonderen van de mooie stad is er ook genoeg te doen. Léon is een studentenstad waar eigenlijk 24/7 gefeest kan worden. De stad is dan ook geliefd bij reizigers en met name backpackers. De stad biedt vele bars en restaurants. Daarnaast zijn er een aantal discotheken en is er regelmatig livemuziek.

Continue Reading
Advertisement

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: