Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Puerto Limon, de havenstad van Costa Rica

Een van de minst toeristische plekken in Costa Rica is de havenstad Puerto Limon. Regelmatig leggen cruiseschepen hier aan maar de reizigers blijven zelden in Puerto Limon hangen. Dit, omdat de omliggende natuur zeer indrukwekkend is. Zo kan je rondom Limon vele mooie activiteiten ondernemen zoals raften in de omliggende rivieren, en relaxen op de stranden van omliggende dorpjes. Echter is er voor de echte cultuursnuiver ook een hoop te beleven in Puerto Limon zelf.

Caribische sferen
In Puerto Limon vindt veel bedrijvigheid plaats. Enorme ladingen, vooral fruit, worden dagelijks van en naar Limon getransporteerd. Wanneer je het centrum van Limon betreed proef je direct de Caribische sferen. De lokale bevolking heeft een grote verscheidenheid aan nationaliteiten. Zo zijn in Limon onder andere veel Chinezen, Jamaicanen en Italianen. Zij kwamen in de 19e eeuw naar Puerto Limon om de spoorlijn tussen San Jose en Limon te bouwen. Na de bouw van deze spoorlijn zijn veel van deze arbeiders in het gebied gebleven.

Regelmatig zijn er festiviteiten in de stad zoals het bekende carnaval in oktober. De stad heeft ook een aantal stranden waarvan Playa Bonita het mooiste strand is met aansluitend drie leuke restaurants. Daarnaast zijn er in het centrum voldoende winkels waardoor veel mensen uit de gehele provincie hier komen om hun inkopen te doen. Er zijn verschillende bars en discotheken waar ’s avonds met de lokale bevolking typisch gedanst kan worden tot in de vroege uurtjes.

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: