Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Een rijke cultuur, pure charme en heerlijke pinxto’s in Bilbao

Bilboa is de grootste stad van de autonome gemeenschap Baskenland. Het ligt aan de Atlantische Oceaan in het noorden van Spanje. Deze stad wordt een stuk minder drukbezocht dan bijvoorbeeld de steden aan de Costa Brava, Barcelona en Valencia. Echter is de stad zeker een bezoek waard met zijn rijke cultuur, heerlijke eten en bijzondere sfeer. Je kan hier rondstruinen door de smalle straatjes met pittoreske huizen, kathedralen en oude kerken. Daarnaast zijn er vele gezellige bars en restaurants met de typische pinxtos. Dit zijn de lokale tapas in Baskenland. Voor weinig geld eet en drink je hier heerlijk.

Guggenheim museum

Een bekende en geliefde bezienswaardigheid in Bilboa is het Guggenheim museum. De Guggenheim musea zijn de meest belangrijkste musea voor de moderne kunst. De andere Guggenheim musea vind je in New York en Venetië. Het bijzondere bouwwerk ontworpen door Frank Gehry is ruim 11.000 vierkante meter groot. Hier worden werken van onder andere Picasso, Salvador Dali en Andy Warhol tentoongesteld.

Las Siete Calle is het oude stadsgedeelte van Bilbao. Het meest authentieke gedeelte van de stad neemt je mee in de historie. Lopend door de smalle straten kan je de hoge huizen bewonderen. De huizen hebben bijzondere gevels en bijna allemaal mooie balkonnetjes rijk aan bloemen. Daarnaast vind je hier de meeste kerken en kathedralen en de lekkerste pittoreske restaurantjes voor tapas met een glas wijn of sangria.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: