Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Slaap in een bed van ijs in het ijshotel in Zweden

Ongeveer tweehonderd kilometer boven de poolcirkel ligt het kleine stadje Jukkasjärv waar jaarlijk het ijshotel wordt opgebouwd. In november begint de bouw, dan mogen vijfentwintig kunstenaars hun kunsten laten zien in de verschillende suites en kamers van het hotel. In het voorjaar smelt het ijs weer langzaam weg. Het hotel wordt gebouwd van het ijs uit de Torne rivier.

Alles van ijs
De bedden zijn van ijs, om toch lekker warm te blijven slaap je onder een rendiervel. Daarnaast ontvang je van het hotel een bijzonder warme slaapzak en draag je thermische kleding en een muts. Er zijn verschillende suites met prachtige ijssculpturen. Net buiten het hotel zijn zogenoemde warme kamers. Hier vind je de douche, toilet en zelfs een sauna. Het hotel is van alle gemakken voorzien zoals een warme en een ijsbar en een restaurant. Het is zelfs mogelijk te trouwen in de prachtige ijskapel welke elk jaar weer opgebouwd wordt.

Het hotel is gelegen in een prachtige omgeving met uitgestrekte bossen en witte velden. Hier kunnen veel activiteiten ondernomen worden. Zo is het mogelijk lange wandel- of langlauftochten te maken. Ook kan je de omgeving verkennen middels een sneeuwscooter of een sneeuwslede welke wordt voortgetrokken door husky’s.

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: