Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Vermiste pinguïn Mannheim dood gevonden

MANNHEIM – De Humboldt-pinguïn die afgelopen zaterdag uit een dierentuin in Mannheim verdween, is dood. Een passant vond het kadaver van het dier donderdagochtend aan de rand van een parkeerplaats, niet ver van het Luisenpark.

“Klaarblijkelijk heeft de dader zich op deze plek van het dier ontdaan. Of het op dat moment nog leefde, is niet bekend”, zei de politie. Een lokale krant berichtte dat de kop van de pinguïn ontbrak, maar dat wilde de politie niet bevestigen.

Directeur Joachim Költzsch van het dierenpark zei dat de afloop van het voorval niet slechter had kunnen zijn. “Wij zijn allemaal ontdaan. Ontdaan over de dood, maar ook ontdaan omdat met zo weinig respect met levende wezens wordt omgegaan.”

De openbaar aanklager in Mannheim heeft een onderzoek geopend. De autoriteiten hebben uitgesloten dat de 5 kilo zware en 60 centimeter hoge pinguïn door een roofdier uit zijn verblijf is gehaald of daar zelf uit is ontsnapt.

ANP Buzz

Continue Reading
Advertisement

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top