Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Britse horrordierentuin moet sluiten

DALTON-IN-FURNESS – De South Lakes Safari Zoo in het Engelse Dalton-in-Furness moet dicht. De lokale autoriteiten hebben maandag besloten de vergunning van de eigenaar van de dierentuin niet te verlengen, omdat de gezondheid en veiligheid in het geding zijn. Dat melden Britse media.

Uit een rapport blijkt dat in de dierentuin de afgelopen vier jaar bijna vijfhonderd dieren zijn omgekomen. Bovendien werd in 2013 een dierenverzorgster verscheurd door een tijger.

In januari brachten inspecteurs een bezoek aan de dierentuin. Ze waren “verbijsterd over de duidelijke tekortkomingen van de accommodatie, de overbevolking en het gebrek aan welzijn en goede verzorging”.

Onder de dode dieren waren twee zeldzame sneeuwluipaarden die half opgegeten waren gevonden. Ook zijn zeven gezonde leeuwenwelpen geëuthanaseerd omdat de dierentuin geen ruimte voor de dieren had. Verder troffen de inspecteurs onderkoelde dieren aan in het slecht geïsoleerde ‘Afrika Huis’.

De eigenaar kan nog tegen het intrekken van de vergunning in beroep gaan.

Continue Reading

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top