Advertenties
Connect with us

Nieuws.org

Duitse vrouw per kajak om Noord-Amerika

Buitenland

Duitse vrouw per kajak om Noord-Amerika

HUSUM – Rondjes Australië en Zuid-Amerika waren nog niet genoeg voor kajakster Freya Hoffmeister. Ze wil nieuwe uitdagingen. Na haar geslaagde recordpogingen wil de Duitse ondernemer nu om Noord-Amerika peddelen in haar kajak. Eind deze maand stapt de 52-jarige inwoonster van Husum, tegen de Deense grens, in haar zeekajak. Dat zal ze doen in Seattle, haar doel is New York. Haar tocht duurt acht tot tien jaar.

Vanwege het ijs bij de Noordpool vaart Hoffmeister twee halve cirkels. Het eerste deel van de reis voert bovenlangs, die route is maar een paar maanden per jaar ijsvrij. Het tweede deel van de kajaktocht begint wederom in Seattle en gaat onderlangs via het Panamakanaal.

Advertenties
Continue Reading
Advertisement
loading...

Meer in Buitenland

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top