Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Grote mond blijkt stemmentrekker

ROTTERDAM – Om als mannelijke politicus succesvol te zijn, moet je een grote mond hebben. Uit onderzoek van het Rotterdamse Alpha.One blijkt dat mannen met een fysiek grotere mond succesvoller worden geschat dan mannen met een klein mondje. Bij vrouwen treedt dit effect niet op.

Volgens Roeland Dietvorst van Alpha.One speelt ons oerbrein nog altijd een grote rol in het politieke toneel. Zonder dat we het zelf in de gaten hebben, hebben we een positiever beeld van mensen met een fysiek grote mond. Dit effect kan worden bewezen met bewerkte foto’s. Het verschil in mondgrootte valt amper op, maar toch gaan mensen instinctief af op de man met de grootste mond. Opmerkelijk genoeg lijkt de grootte van de mond bij vrouwen geen rol te spelen.

Volgens Dietvorst hebben we deze eigenschap te danken aan onze roots. Bij mensapen, zoals chimpansees, kunnen mannetjes hun dominantie tonen door hun hoektanden te laten zien. Dat gaat nou eenmaal makkelijker als je mond groter is.

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: