Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Italiaanse talkshow weg na seksisme

ROME – De Italiaanse talkshow Parliamone Sabato (Laten we er zaterdag over praten) is opgedoekt na een rel met als inzet seksistische uitspraken over Oost-Europese en Italiaanse vrouwen. De baas van de staatsomroep RAI, Antonio Campo Dall’Orto, heeft maandag bekendgemaakt dat het programma op de zender RAI1 ermee ophoudt, berichtte het persbureau ANSA.

Het programma werd gepresenteerd door een bekende presentatrice, Paola Perego. Zij besteedde afgelopen zaterdag aandacht aan de aantrekkingskracht van vrouwen uit Oost-Europa op Italiaanse mannen. Bij de behandeling van het onderwerp projecteerde RAI1 een lijst van punten om het overzichtelijk te houden: de Oost-Europese vrouwen zijn moeders maar hebben na de bevalling weer een prachtig lichaam, ze kleden zich altijd sexy, ze zijn perfecte huisvrouwen wat ze van jongs af aan geleerd hebben, ze zeuren niet, ze mokken niet en ze vergeven vreemdgaan.

De analyse van de buitenlandse vrouw ontketende een storm van protest, onder meer van parlementsvoorzitter Laura Boldrini. Het regende maandag excuses bij de RAI, maar dat vond de omroepbaas niet genoeg.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top