Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Kale moordenaar wint strijd om toupet

WELLINGTON – Een kale moordenaar heeft in Nieuw-Zeeland het recht afgedwongen om in de gevangenis een toupet te dragen. Philip John Smith betoogde volgens de BBC voor de rechter dat het haarstukje een kunstwerk was. Ook zou het dragen van de toupet essentieel zijn voor zijn zelfvertrouwen.

Smith zit een levenslange celstraf uit voor de moord op een man wiens kind hij seksueel had misbruikt. De kale crimineel heeft ook veroordelingen wegens onder meer afpersing en seksuele delicten op zak.

De crimineel moest zijn toupet inleveren toen hij de autoriteiten hem weer in handen kregen nadat hij eerder het land was ontvlucht. Smith had het haarstukje gebruikt als onderdeel van zijn vermomming.

De rechter oordeelde donderdag dat de toupet moet worden teruggeven. Het “fundamentele recht op vrijheid van expressie” van de crimineel zou zijn geschonden. Toch kreeg Smith niet op alle punten gelijk. De door hem geëiste schadevergoeding werd niet toegekend.

Continue Reading
Advertisement

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top