Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Agent en ex-Kamerlid Hero Brinkman opgepakt

AMSTERDAM (ANP) – Politieman en oud-Kamerlid Hero Brinkman is maandag opgepakt op verdenking van schending van het ambtsgeheim. Dat heeft zijn advocaat Richard van der Weide laten weten.

Van der Weide heeft maandagochtend alleen even kort contact gehad met zijn cliënt, dus hij zegt nog niet te weten wat er precies aan de hand is. Bij Brinkman thuis wordt maandagochtend huiszoeking gedaan.

Brinkman, werkzaam als inspecteur bij de politie in Amsterdam, was afgelopen zomer voorwaardelijk ontslag aangezegd wegens plichtsverzuim. Sindsdien is hij volgens zijn advocaat ,,op een zijspoor” gezet bij de politie. Dat plichtsverzuim zou gaan over caféruzie een paar jaar geleden, waarbij een vrouw een andere vrouw met een glas in het gezicht had geslagen. Brinkman zou een vrouw tot een bekentenis hebben gedwongen, terwijl zij niet verantwoordelijk was voor de mishandeling.

De 52-jarige Brinkman was tot en met 2012 lid van de PVV, daarna ging hij zelfstandig verder. Tijdens de laatste verkiezingen vorige maand behaalde hij geen zetels met zijn Ondernemerspartij.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top