Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Demonstratie in Arnhem tegen homogeweld

ARNHEM (ANP) – Gay Horeca Arnhem organiseert zaterdagmiddag een demonstratie tegen homogeweld. Op de site van COC Nederland is een oproep geplaatst zich zaterdag om 17.00 uur te verzamelen op het Jansplein in Arnhem. Aanleiding is de mishandeling van twee homoseksuele mannen die zondagochtend in Arnhem hand in hand liepen. Een van hen is in zijn gezicht geslagen met een betonschaar, waardoor hij enkele tanden is kwijtgeraakt.

Gay Horeca Arnhem verwacht zaterdag enkele honderden mensen. COC Nederland verwacht veel mensen. ,,De oproep wordt al druk gedeeld op de sociale media. De kans dat er veel mensen op afkomen, lijkt me aanzienlijk”, zegt Philip Tijsma van COC Nederland.

De organisatie roept iedereen op om zaterdagmiddag hand in hand te gaan staan als steunbetuiging aan de slachtoffers. ,,Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan”, stelt de organisatie.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: