Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Is het gezond om te sporten wanneer je ziek bent?

Deze vraag is niet met ja of nee te beantwoorden, het hangt namelijk af van je klachten. Ben je verkouden? Dan kan het juist positief uitpakken om even te gaan sporten. Heb je koorts dan is het slimmer om thuis uit te zieken.

Sporten met een verkoudheid
Met een verkoudheid heb je waarschijnlijk geen zin om te sporten. Toch kan het verstandig zijn dit wel te doen. Door even te gaan hardlopen zweet je een hoop troep uit je lichaam. Daarnaast is het mogelijk dat je holtes zich even openen wat een positief effect kan hebben op het verloop van je verkoudheid. Zelfs een lange wandeltocht in de frisse buitenlucht kan het verloop van je ziekte al versnellen.

Met koorts, misselijkheid of vermoeidheid is het verstandiger thuis uit te zieken. Deze klachten kunnen erger worden wanneer je nog meer van je lichaam vraagt. Wanneer je voelt dat je het aankunt kun je wel een stukje gaan lopen om frisse lucht binnen te krijgen. Ga je echter fanatiek sporten dan kan dit leiden tot een te grote inspanning van je lichaam, zogenoemde overtraining. Heb je deze klachten dan kan je beter goed uitrusten, gezond eten en wachten tot je uitgeziekt bent.

Foto bron: Pixabay.

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top