Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Noord-Korea toont beelden van nepaanval op VS

SEOUL (ANP) – In Noord-Korea zijn op feestelijke wijze beelden getoond van een gesimuleerde raketaanval op een Amerikaanse stad. Het filmpje werd dit weekend afgespeeld op een enorm scherm in een evenementenhal, berichtte het Zuid-Koreaanse staatspersbureau Yonhap woensdag.

Er is tijdens de vertoning ogenschijnlijk te zien hoe een ballistische raket een onbekende stad treft in de Verenigde Staten. Daarna worden beelden getoond van een brandende Amerikaanse vlag en een begraafplaats. In de hal klonken ook liederen met teksten als ,,onze trotse raket wordt gelanceerd. Hij vliegt snel als de bliksem om het imperialisme uit te dagen”.

Noord-Korea vierde afgelopen weekend dat de stichter van de stalinistische dynastie, Kim Il-sung, op 15 april 1912 werd geboren. De festiviteiten vonden plaats in een periode van grote spanning op het Koreaanse schiereiland.

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top