Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

OM: 11 jaar cel voor verkrachting Kampen

ZWOLLE (ANP) – Voor verkrachting en een poging een zeventienjarig meisje in Kampen te verdrinken, is tegen een 33-jarige man uit Eritrea donderdag elf jaar cel geëist. De man heeft de verkrachting bekend.

Dat bleek donderdag tijdens de zitting in de rechtbank in Zwolle. Rond 03.00 uur in de nacht van 4 september 2016 sloeg Samuel T. in een buitenwijk van Kampen het meisje van de fiets. Hij sleurde haar de straat over en verkrachtte haar in het gras langs een sloot. Daarna duwde hij haar hoofd onder water in een poging haar te doden, zei de officier van justitie.

T. drukte haar keel dicht waarna het haar zwart voor de ogen werd, zei het slachtoffer. Volgens haar kwamen fietsers lachend langs, onwetend over wat zich daar afspeelde. ,,T. heeft een weerloos zeventienjarig meisje op beestachtige wijze misbruikt”, zei de officier van justitie.

Modder

Het halfnaakte meisje zat onder de modder en verwondingen. Haar gestolen telefoon leidde de politie naar verdachte T. Zijn besmeurde kleren werden in een kast van een huisgenoot gevonden.

De verdachte had die bewuste middag bier gedronken in het azc bij Dronten waar hij woonde en ging die avond uit in Kampen. Hij fietste alleen terug en kwam onderweg het slachtoffer tegen. Hij ontkende dat hij haar hoofd onder water had gedrukt en zei dat hij een willekeurig slachtoffer koos.

Schaamte

Volgens het OM heeft hij een tijd staan posten voordat hij het meisje uitkoos. De verkrachting ,,vond dus niet in een opwelling plaats, zoals T. beweert”, meende de officier.

,,Ik schaam me dood voor wat ik gedaan heb”, zei T.

De uitspraak volgt over twee weken.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top