Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Sport

Schotten schoppen voetbal naar Noorwegen

ABERDEEN – Toen een jeugdvoetballer in Schotland op doel schoot, zal hij niet hebben vermoed hoe ver de bal zou komen. De bal ging over het doel en de omheining heen en belandde uiteindelijk in het hoge noorden van Noorwegen, 1800 kilometer verderop. Daar werd hij volgens de BBC teruggevonden.

De bal was eigendom van de amateurclub Banks O’ Dee FC uit Aberdeen. De velden liggen aan de rivier de Dee. De bal kwam in de rivier terecht, spoelde naar de Noordzee en werd door de stroming meegedreven naar de andere kant van de Noordzee.

Uiteindelijk werd de bal gevonden tussen aangespoeld wrakhout op het Noorse eiland Vanna. De vinder stuurde een mail naar de Schotse club. ”Jullie hebben de beste verre trap in de wereld”, schreef hij. De bal is een beetje vies, maar nog steeds bruikbaar. De Noorse vinder wil binnenkort naar Schotland reizen om de bal terug te geven. Mogelijk is hij dan eregast bij een wedstrijd van Banks O’ Dee.

More in Sport

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: