Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Twee gedetineerden geëxecuteerd in Arkansas

LITTLE ROCK (ANP/RTR) – In de Amerikaanse staat Arkansas zijn maandag (lokale tijd) twee gevangenen geëxecuteerd. De 52-jarige Jack Jones en 46-jarige Marcel Williams kregen een dodelijke injectie toegediend.

De executie van Williams was aanvankelijk uitgesteld, omdat er volgens zijn advocaat bij de executie van Jones problemen zouden zijn geweest. Hij zou nog meer dan vijf minuten hebben bewogen, nadat hij een slaapmiddel toegediend had gekregen. Een uur later bepaalde dezelfde rechter dat het toch door mocht gaan.

De twee executies zijn onderdeel van een plan om in een periode van elf dagen acht gedetineerden terecht te stellen. De staat Arkansas heeft haast, omdat de houdbaarheid van een van de gebruikte middelen eind april verstrijkt.

Het lukte het farmaceutisch bedrijf McKesson eerder om het gebruik tegen te houden van een van de drie middelen die nodig zijn bij de executies. Arkansas zou de spierverslapper vecuronium bromide onder valse voorwendselen hebben aangeschaft. McKesson zegt dat het middel niet aan Arkansas zou zijn verkocht als het bedrijf had geweten waarvoor het zou worden gebruikt. Het hooggerechtshof besloot echter in hoger beroep dat de spierverslapper toch mag worden ingespoten bij de executies.

Continue Reading
Advertisement

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top