Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Welke sporten zijn het meest gezond voor je lichaam?

Iedereen weet dat sporten belangrijk is voor je gezondheid. Hiervoor zijn verschillende redenen zoals actief en vitaal blijven maar ook het voorkomen van overgewicht. Een groot aantal mensen in Nederland heeft overgewicht. Dit zijn de sporten welke het meest efficiënt werken tegen overgewicht.

Hardlopen en zwemmen

Hardlopen is een van de meest effectieve sporten om af te vallen. Daarnaast is het goed voor je uithoudingsvermogen én neem je buiten frisse lucht op wat goed is voor de gezondheid. Je hoeft dan ook niet heel hard te lopen om gezond bezig te zijn en af te vallen. Met rustig joggen verbrand je ook al snel 600 calorieën per uur. Zwemmen is een zeer gezonde sport. Wanneer je zwemt is je hele lichaam in beweging. Vaak wordt zwemmen ook als een leuke sport ervaren waardoor je het lang kan volhouden. Zowel een rustig als een snel tempo werpt zijn vruchten af. Wanneer je de vlinderslag doet verbrand je de meeste calorieën. Kies je voor een langzame schoolslag verbrand je ook al snel 500 calorieën per uur.

Teamsporten
Teamsporten zijn vaak erg efficiënt tegen overgewicht. Je heb de druk van een team achter je, natuurlijk kan je minder actief meedoen maar dit zal je niet ten dank afgenomen worden. Daarnaast duurt een wedstrijd vaak minimaal een uur. Je bent dus gedurende een lange tijd actief bezig. Voorbeelden zijn hockey, voetbal, basketbal en rugby.

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: