Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Locoburgemeester dook onder om No Surrender

EMMEN (ANP) – Locoburgemeester van Emmen Bouke Arends heeft enkele maanden geleden moeten onderduiken in het buitenland nadat hij besloten had het clubhuis van motorclub No Surrender te sluiten. Arends laat vrijdag in een interview in NRC weten dat het onderduiken hem niet in de koude kleren is gaan zitten. ,,Ik ben mijn onbevangenheid verloren.”

Arends kreeg het advies van de politie om onder te duiken in het buitenland. Bij politie en justitie waren signalen binnengekomen dat mensen het op Arends gemunt hadden. De dreiging had te maken met zijn besluit het clubhuis te sluiten. Het is in Nederland slechts één keer eerder gebeurd dat een bestuurder de wijk moest nemen naar het buitenland.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat op basis van onderzoek van justitie en politie aan Arends is geadviseerd onder te duiken. De zegsman voegde eraan toe dat het onderzoek sinds dat advies is voortgezet en dat dit duidelijk heeft gemaakt dat er nu geen dreiging meer is voor de locoburgemeester.

Inmiddels is Arends teruggekeerd.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top