Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Man opgepakt voor wurgpoging agent

ZUTPHEN (ANP) – In Zutphen is een 22-jarige man uit Bronckhorst opgepakt omdat hij heeft geprobeerd een politieagent te wurgen. Dat gebeurde op de vroege zondagochtend op de Zaadmarkt. De agent, die het bewustzijn dreigde te verliezen, moest worden ontzet door een omstander en een hondengeleider. Hij raakte gewond en is naar een dokter gebracht.

De Bronckhorster maakte deel uit van een groepje dat zich bemoeide met de aanhouding van een 24-jarige Zutphenaar. Deze man werd opgepakt na een opstootje op de Schupstoel. Hij rende weg naar de Zaadmarkt maar kon worden achterhaald. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en gooide een agent tegen een ijzeren hek. Die liep daarbij lichte verwondingen op.

In het tumult dat daarna ontstond wist deze verdachte te ontkomen. Maar zijn gegevens zijn bekend en de politie verwacht hem later aan te houden.

Na terugkeer op de Schupstoel bleek dat een politiefiets was gestolen. De andere politiebike was vernield.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: