Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Australiërs mogen illegale wapens inleveren

SYDNEY (ANP/RTR) – Inwoners van Australië krijgen binnenkort drie maanden de tijd om hun illegale wapens in te leveren zonder dat daar sancties op volgen. Dat heeft de regering besloten in een poging om het aantal illegale vuurwapens terug te dringen. Enkele hiervan zijn in de afgelopen jaren gebruikt bij door IS-geïnspireerde aanslagen.

,,We leven in een tijd waarin onze nationale veiligheid is afgebrokkeld. Helaas hebben we moeten vaststellen dat bij terroristische aanslagen in Australië illegale wapens zijn gebruikt”, zei minister van Justitie Michael Keenan. Hij kondigde aan dat inwoners vanaf 1 juli hun wapens kunnen inleveren zonder dat ze daarvoor worden vervolgd.

Australië heeft alle semi-automatische wapens verboden en heeft zeer strenge regels voor wapenbezit. Een rapport in 2016 meldde echter dat er naar schatting 260.000 illegale wapens in omloop zijn.

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top