Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Gewapende man ramt busje Champs-Elysées

PARIJS (ANP/RTR) – Een automobilist is maandag op de Champs-Elysées in Parijs ingereden op een politievoertuig. De auto heeft daarop vlam gevat. Gendarmes hebben de man uit het brandende voertuig getrokken. Hij is volgens de Franse autoriteiten overleden aan zijn verwondingen.

Bij het incident zijn verder geen gewonden gevallen. De bestuurder was gewapend, maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken bekend. Franse media melden dat hij een Kalasjnikov-geweer bij zich had. Het ministerie vermoedt dat de man met opzet inreed op de politiebusje. In het voertuig zijn mogelijk explosieven aanwezig; de explosievenopruimingsdienst is aanwezig om dat te onderzoeken.

De politie heeft een deel van de wereldberoemde boulevard afgezet. De antiterreureenheid van het Openbaar Ministerie in de Franse hoofdstad heeft het onderzoek van de politie overgenomen. Volgens de Parijse krant Le Parisien gaat het om geradicaliseerde 31-jarige man uit Argenteuil die bekend is bij de veiligheidsdiensten. Op beelden is te zien dat de politie massaal aanwezig is op de wereldberoemde boulevard.

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top