Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Hamburg vreest 8000 gewelddadige relschoppers

HAMBURG (ANP/DPA) – Tijdens de economische top van de landen van de G20 in Hamburg trekken mogelijk 8000 gewelddadige extremisten en relschoppers naar de stad. Dit zei de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, dinsdag. Ongeveer 20.000 politieagenten zijn op de been om de staatshoofden en regeringsleiders vrijdag en zaterdag te beveiligen.

De autoriteiten vrezen dat vooral extreemlinkse groepen op de top afkomen. In de stad zelf wonen naar schatting al 1100 extreemlinkse Hamburgers van wie er circa 650 tot geweldpleging geneigd zijn. Het gaat bijvoorbeeld om de Autonomen, gewelddadige extremisten die zich tegen de gevestigde orde en het kapitalisme keren en de Roter Aufbau Hamburg, een groep van marxistisch-leninistische signatuur die zich keert tegen internationale bedrijven en instellingen.

Maar volgens de Hamburgse politiechef Ralf Martin zijn er ook uit het buitenland links-extremisten op weg. Hij sprak vooral van figuren uit Scandinavië, Italië en Zwitserland. Martin beklemtoonde dat die niet komen om te protesteren, maar ,,om massaal aanvallen te plegen”

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top