Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Internet

Meld Misdaad Anoniem blundert met cookies

HOEVELAKEN (ANP) – Meld Misdaad Anoniem heeft steken laten vallen bij het gebruik van zogeheten cookies op de website. Dat bevestigt directeur Titus Visser van het meldpunt na berichtgeving van RTL Nieuws. Hij benadrukt dat de privacy van sitebezoekers die een melding hebben gedaan niet in het geding is geweest.

Door het gebruik van zogeheten tracking cookies kunnen bedrijven informatie verzamelen over het surfgedrag van bezoekers. RTL Nieuws ontdekte ,,na een tip” dat dergelijke bestandjes ook op de site van het meldpunt verschijnen. Volgens Visser komt dat ,,doordat we op een aantal punten doorlinken naar YouTubefilmpjes”.

Het probleem doet zich volgens de directeur alleen voor op de informatieve site van Meld Misdaad Anoniem. Mensen die via het digitale formulier tips hebben doorgegeven, hoeven volgens hem niet te vrezen dat hun persoonsgegevens op straat komen te liggen.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Internet

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top