Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Terreurverdachte met bijl ging naar fotoshoot

ANTWERPEN (ANP/BELGA) – De man die zaterdagmiddag in Antwerpen werd opgepakt omdat hij met een bijl over straat ging, was op weg naar een fotoshoot. Er was geen sprake van terrorisme, aldus het Belgische Openbaar Ministerie na onderzoek.

De man werd opgepakt door militairen en politie. ,,Hij bleek de bijl net gekocht te hebben als rekwisiet voor een fotoshoot als boomhakker. Hij was op weg naar de Action om voor de shoot nog meer items te kopen”, zeggen de autoriteiten. ,,Er is dus geen enkel element dat wees op radicalisering of terreurplannen.”

Na eerdere aanslagen in Brussel door terroristen, zijn militairen en politie extra attent.

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top